Haber

Asarcık’ta Gastronomi Turizmi Eylem Planı Kapsamında Kaz Tiridi Tanıtıldı

Samsun’un Asarcık ilçesinde gastronomi turizmi eylem planı doğrultusunda kaz tiridi tanıtıldı.

Asarcık Kaymakamlığı ve Asarcık Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen programda, Asarcık Üreten Kadınlar Derneği (ASUDER) üyelerinin yöresel tekniklerle hazırladığı kaz tirididi, erik suyu ve turşu eşliğinde misafirlere ikram edildi.

Programa Gastronomi Turizmi Konseyi Koordinatörü Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Asarcık Kaymakamı Hakan Köksal, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ile ilçe protokol ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ertürkmen, Asarcık ilçesinin gastronomi turizmi ağına dahil edilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Köksal, Asarcık’ta bir unsurun öncülüğünü yaptıklarını, bunun bir klasik haline getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Kılağuz, geleceğe yönelik projelerden birinin de tirit evlerini ilçeye kazandırmak olduğunu ve bu kültürü gelenekselleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Yemeğin servis edildiği işletmenin sahibi Cüneyt Koral, misafirlerin ve ilçe halkının kaz tiridyesi tadabileceği bir yer olmadığını belirterek, “Kurduğumuz işletmede ASUDER üyesi kadınlarla koordineli çalışıyoruz. Asarcık’ta yöresel lezzetlerin tanıtımı ve ilçemizin tanıtımı için bu lezzeti misafirlerimize sunmaya hazırız.” “Yol göstermekten mutluyuz” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu